2019. február=megszűnik a TELC

„Sajnálattal tájékoztatunk titeket, hogy a TELC frankfurti központja 2018. szeptember 30-tól hat hónapos határidővel, 2019. március 31-ig megszünteti a TIT-TELC vizsgarendszer magyarországi működését” – ez olvasható abban a levélben, amelyet a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) vezetője küldött vizsgáztató és felkészítő tanároknak, trénereknek.

Váratlanul érte őket a hír – ezt mondták a TIT-TELC vizsgarendszer megszűnéséről a lapunknak nyilatkozó nyelvtanárok, ez ugyanis az egyik legnépszerűbb hazai vizsgarendszer, a nemzetközi nyelvvizsgák közül a TELC-et és az Euroexamet választja a legtöbb nyelvtanuló. „2000 óta közel négyszázezer vizsgázó fordult meg vizsgahelyeink hálózatában, ezzel a hazai rendszerek között a második legnagyobb vizsgaközpontként működünk.

Az elmúlt években kitartóan dolgoztunk, vizsgacsalási botrányok nálunk nem fordultak elő” – mondta az Eduline-nak Piróth Eszter, a TIT igazgatója, hozzátéve: a frankfurti központ nem indokolta, miért mondják fel a szerződést, és a TELC-központ további terveiről sem kaptak tájékoztatást.

Februárban lehet utoljára vizsgázni

„A márciusig rendelkezésünkre álló időben plusz időpontot is engedélyezett az Oktatási Hivatal annak érdekében, hogy minden TELC-re készülő le tudja tenni a vizsgát” – mondta Piróth Eszter.

A nyelvtanulók – akiket a vizsgahelyeken, tanárokon, felkészítő helyeken, valamint honlapokon, közösségi portálokon keresztül is tájékoztatnak majd – így összesen három időpontban tudnak még vizsgázni, a központ egy novemberi, egy januári és egy februári vizsgát is meghirdetett.

Forrás: eduline.hu