Most csak a nyelvtanulásra koncentrálva, gondold végig:

- 2021-ben mennyi időt, energiát fektettél a nyelvtanulásba?

- sikerült-e elérned bármilyen apró célt?

- haladtál annyit a tanulással, mint amennyit elterveztél?

Breaking News

Breaking News English – napi online angol leckék hírekkel ingyen

Miért ajánljuk?

Mielőtt belefognál a tanulásba, határozd el, mennyi időt szeretnél naponta rászánni, és ezt írd is be a határidőnaplódba, de ne úgy, mint egy „alternatív programot”, amire vagy lesz időd, vagy nem: tekints rá úgy, mintha az a főnököddel való megbeszélés lenne, amiről nem igazán ajánlott hiányozni!

A konkrét célok kitűzése az egyik legelső, mégis szinte a legfontosabb lépés, amit minden nyelvtanulónak meg kell tennie a tanulási folyamat elején.

Az állásinterjú nem csupán a személyes találkozásból és beszélgetésből áll – addig valahogy el is kell jutni. Az első lépés az önéletrajzzal és a legtöbb esetben a motivációs levéllel kiegészített jelentkezés benyújtása. Ha ezeket pozitívan bírálják el, akkor a későbbiekben sor kerülhet az angol nyelvű állásinterjúra is.

Ha valaki járt már Angliában vagy az USA-ban, pontosan tudja, hogy az iskolában tanult angol sokszor köszönőviszonyban sincs a valósággal. Hiába az angol nyelvtan alapos ismerete, könnyen belefuthatsz olyan kifejezésekbe, melyeket még életedben nem hallottál. Hiszen akárcsak mi, az angolajkúak is szeretik cifrázni, azaz különféle szlenggel feldobni a nyelvüket...