A legjobb hírcsatornák

Tulajdonképpen bármilyen angol híroldal megfelelhet az elvárásaidnak, amelyen megtalálod a számodra érdekes cikkeket. Mi most összeválogattunk párat, hogy legyen egy támpontod az induláshoz, de bátran keresgélj majd magadnak új, számodra átláthatóbb és jobb, vagy esetleg a te érdeklődésednek megfelelőbb oldalakat.

 

#1 – BBC News

Talán az egyik legismertebb hírcsatorna az Egyesült Királyságban, és weboldaluk is rendkívül kedvelt forrása a legfrissebb híreknek. Ide kattintva megnyithatod a főoldalukat, és máris szemezhetsz az ott található cikkekkel és videókkal. Ha esetleg nem tetszene a weboldal kialakítása, a cikkek elrendezése, vagy bármi más okból nem lenne szimpatikus, akkor lépj a következő pontra! 😊

 

#2 – NewsInLevels – angol nyelvi szintedre szabott híroldal

Amennyiben nem vagy még felsőfokú (de minimum erős középfokú) szinten angolból, akkor ez az oldal tökéletes lehet a számodra. Igaz, hogy csak napi 1-2 hírt jelentetnek meg, de azok 3 különböző szinten elérhetők, kísérő videóval és a legnehezebb szavak külön kigyűjtött magyarázataival – mondhatni tökéletes hírek angolul kezdőknek. Ha még nem vagy magasabb szinten, mindenképpen ajánlom, hogy nézd meg és próbáld ki ezt az oldalt is!  😉

 

#3 – DailyNewsHungary – magyar hírek angolul

Ha szeretnél alapvetően Magyarországról olvasni, de mindezt angol nyelven, akkor szeretném figyelmedbe ajánlani a Daily News Hungary oldalát. Sok-sok cikk jelenik meg naponta, és sok különböző témában olvashatsz híreket Magyarországgal a középpontban. Az oldalon jelennek meg néhány helyen reklámok, melyeket az AdBlocker segítségével el tudsz tüntetni automatikusan, így nem lesz zavaró a hírportál böngészése közben.

 

#4 – AP News

Az egyik leggyakrabban hivatkozott, és nagy presztízzsel rendelkező híroldal, amelyen egy kattintással elolvashatod a legjobb híreket (top stories), de témakörönként is válogathatsz kedved szerint a „Topics” gombra kattintva. A BBC-hez hasonlóan a világ minden országáról beszámolnak, így nem csak Európára, Amerikára vagy akár egy országra fókuszált híreket olvashatsz, hanem az egész világban végbemenő történésekről értesülhetsz. Alapvetően erős középfokú angol nyelvtudástól ajánljuk ezt az oldalt is, de egy szótár csodákra lehet képes.

#5 – Reuters

Az AP News-hoz hasonlóan a Reuters is rendkívül nagy presztízzsel rendelkezik, és bár személy szerint nekem kevésbé tetszik a weboldaluk, a hírek színvonala legalább olyan magas, mint az Associated Press esetében. Sokféle témakörben olvashatsz angol nyelven a legújabb hírekről, történésekről, ráadásul a reklámok sem jelennek meg zavaró mértékben és számban az oldalon. Bár ez a híroldal is alapvetően magasabb angol nyelvi szinten lévőknek megfelelő, de egy kis szótárazással akár kevésbé gyakorlott angolosok is nekifuthatnak.