Breaking News

#1: Ahogy az oldal neve is sejtetni engedi, itt a legfrissebb napi hírek segítségével gyakorolhatjuk az angol nyelvet online.

Breaking News

Az anyagokat kétnaponta frissítik, így változatosak és naprakészek. Számos előnye van annak ha aktuális témák segítségével tanulunk:Egyrészt megismerhetjük a napi hírekben előforduló szófordulatokat, így könnyen fogunk tudni beszélni is ezekről a hírekről például külföldi kollégákkal.Másrészt a tartalom a való életből származik, így nem elcsépelt “iskolapéldákról” van szó online angol nyelvtanulás közben sem, ha ezzel az oldallal tanulunk.

#2: Másik előnye ennek a Breaking News English oldalnak, hogy 7 különböző nyelvi szinten tesz közzé tartalmakat, így az angol tanulásra online mind kezdőknek mind haladóknak lehetősége nyílik ezen az oldalon.

#3: Az angol nyelvű hírekhez kapcsolódó feladatokon dolgozhatunk otthon egyedül is, de a kérdések lehetőséget adnak arra is, hogy egy barátunkkal vagy tanuló társunkkal együtt csináljuk végig a leckéket.

#4: Minden itt található online angol lecke letölthető pdf formátumban, így ha később is vissza szeretnénk rá térni, akkor elmenthetjük a gépünkön vagy ki is nyomtathatjuk.

#5: Ugyanez igaz az angol hanganyagokra: letölthetők mp3 formátumban vagy fel lehet iratkozni a podcastokra is.

#6: Minden leckéhez több mint 30 kvíz is tartozik, ha gyakorolni szeretnénk a megtanultakat, továbbá a hírekhez kapcsolódó online angol feladatok igazán változatosak: hallott és olvasott szövegértés, nyelvtan, diktálás, megbeszélendő kérdések, kiegészítendő szövegek, íráskészség feladatok, keresztrejtvények, játékok mind megtalálható, ahol kezdők és haladók egyaránt megtalálhatják azt a feladattípust, amivel épp leginkább kedvük online tanulni.

#7: Végül, de nem utolsó sorban ez az oldal teljesen ingyen nyújtja az online angol nyelvtanulás lehetőségét. Személyes kedvencem az oldalról:

Hírek 5 lejátszási sebességben

5 lejátszási sebességben tudod meghallgatni a híreket, így fokozatosan tudsz hozzászokni a kiejtéshez :)