Így küzdjük le a felnőttkori nyelvtanulási nehézségeket!

Próbálj ki új tanulási praktikákat!

A nyelvtanulás felnőtt korban sem lehetetlen vállalkozás. Sokak fejében él a kép, hogy felnőtt korban csak nyelviskolában lehet nyelvet tanulni, de számos online tanulási lehetőség és nyelvtanulási praktika a rendelkezésünkre áll. A szótanulási módszerek között találunk videós, képes, hanganyagos megoldásokat, de mobilalkalmazások is léteznek már. A Duolingo, a Memrise vagy a Rosetta Stone olyan applikációk nyelvtanuláshoz, melyekkel szóban és írásban is fejleszteni tudjuk a nyelvtudásunkat és a szókincsünket. 

 

Nyelvtanulás? Csak lazán!

Nem kell rágörcsölni a nyelvtanulásra, egész egyszerűen ragadjunk meg minden alkalmat rá. Átállíthatod a telefont, Google levelezésed angol nyelvre, nézhetsz eredeti nyelven filmeket, és egyáltalán nem baj, ha néha a gyerek idegen nyelvű videó játékaival is kikapcsolódsz. Nézhetsz kedvenc témádban angol nyelvű Youtube „csináld magad” videókat is, csak rajtad múlik miben látod meg a lehetőséget a nyelvtanulásra!

 

Légy türelmes!

Hagyj magadnak elég időt, legyél türelmes magaddal szemben!  Nem baj, ha elsőre nem megy a ragozás, idővel belejössz! Merj megszólalni – ezt a gátlást csak egyszer kell leküzdened, utána egyre könnyebben megy majd a kommunikáció idegen nyelven is!

 

Jegyezd meg: a nyelvtanulás minden életkorban menő!

Talán ez a legfontosabb: tedd félre a kishitűséget! Ha bele mersz vágni a nyelvtanulásba, az sokkal inkább büszkeségre, mintsem szégyenkezésre ad okot. Egy idegen nyelv elsajátításával magadba szippantasz egy másik kultúrát, annak gondolkodásmódját, amelyben nagyon sok örömet lelhetsz. Sajnos többen vannak azok, akik azt hajtogatják „ehhez én már öreg vagyok” , Te ne tartozz közéjük! Tanulni sosem késő!