Miért jó képek segítségével tanulni?

Kezdetnek a gyerekeknek szánt mesekönyvek a legjobbak. Az írott szöveg mellett a képek is segítik a megértést, így jobban rögzül a memóriánkban.

Ezen kívül javaslom, hogy szerezz be idegen nyelvű magazinokat! A képek segítségével könnyebben megérted a szövegeket, és élvezetes formában tanulhatsz akár egy divatlapból, egy kertészeti magazinból, akár egy szakácskönyvből, vagy egy idegen nyelvű National Geographic-ból.

Az idegen nyelvű receptek, szakácskönyvek szinte mindegyikében képek illusztrálják az ételek leírását, rengeteg új dolgot tanulhatunk belőle, fejleszthetjük a szókincsünket. Ez nemcsak a főzés során, hanem külföldi nyaralásnál, bevásárlásnál, éttermi rendelésnél is segítséget nyújt.

Olvass idegen nyelvű képregényeket! Az interneten vagy idegen nyelvű könyvesboltokban meg tudod rendelni. Gyerekes dolognak tűnhet, de nyelvtanulóknak nagyon hasznos. Ráadásul a képregényekben sok párbeszédet találsz, melyeket a mindennapi életben is használhatsz. A képekkel együtt sokkal könnyebb a szövegértés!