Mikor menj nyelvvizsára?

Ne akkor, amikor a szomszéd néni megkérdezi, hogy te még mindig nyelvórákra jársz?

Ne akkor, amikor a munkatársaid cikiznek, hogy még mindig a páncélszekrényben van a diplomád?

Ne akkor, amikor a férjed/feleséged egy kicsit elhúzza a száját, mert nem mész sorozatot nézni, hanem leckét írsz.

Ne akkor, amikor az anyukád sürget, hogy igazán meg kellene már próbálnod.

Ne akkor, amikor a 15 éves gyereked meséli, hogy az osztálytársa már letette.

Ne akkor, amikor a barátnőid tuti, könnyű és „emberi” vizsgatípusokat mutogatnak neked.

Hanem mikor?

Amikor beiratkozol hozzánk, a középfokú csoportjainkban az ingyenes próbavizsga a tanfolyam része.

Ha alapfokút szeretnél, abban is tudunk segíteni.

Kapsz minimum 2 db. vizsgát, amiket otthon a meghatározott időn belül kényelmesen megoldasz, majd visszahozod nekünk. Kijavítjuk, látod az eredményedet: 40% vagy 70% , esetleg még magasabb. 

Tudod, 60 % a minimum. Legalább 2 db. próbavizsgát célszerű kitöltened, mi a 70 %-os eredményt tartjuk megnyugtatónak, mert vizsga helyzetben a teljesítmény sajnos romlik a stressz miatt.

Ha összeültetnek egy pergő beszédű társaddal a vizsgán, akitől esetleg megrettensz egy pillanatra, akkor alacsonyabb lehet a pontszámod, mint az az órák alatt mérhető volt, mert stressz hatása alatt állsz.

Pedig, lehet, hogy a vizsgázó társad helytelenül, rengeteg hibával beszél, viszont te csak azt érzékeled, hogy gyorsabban hadar, mint te, ezért jobbnak is gondolod saját magadnál.

A valóságban kevesebb pontot fog kapni, mint te, de ezt te sajnos nem veszed észre. Nem gond, nem is a te faladatod a pontozás. Mindenesetre törekedj magasabb eredményre, százalékra, mert akkor mész biztosra.

Abban is tudunk segíteni, hogy melyik vizsgatípust ajánlanánk neked. A vizsgatípusok eltéréseket mutatnak, van amelyik a nyelvtani készséget vizsgálja alaposabban, a másik a szókincset. Ilyenek a diákok is, van, aki a szókincsben erősebb, van, aki a nyelvtanban. A tanfolyam alatt mindig kiderül, kinek mi az erőssége. Segítünk szívesen.

Még egy fontos dolog a végére maradt. Az Interneten fent lévő vizsgasorok régi, lejárt vizsgák, amelyek könnyebbek, mint a mostaniak, tehát a kiszámított eredmény nem tükrözi a valóságot.

Azért vannak ott, hogy megtáltosodva a pontszámtól futva-szaladva rohanj és jelentkezz azonnal a vizsgára. Nem is szabad megharagudnod érte, hiszen a nyelvvizsga óriási üzlet, nem hiába tűntek el nyelvvizsgák, amelyek túl könnyűek voltak és túl sok diákot vonzottak. Csak egy dolog a biztos. Ne hallgass az okosításra, kizárólag a pontszámra. 

A pontszám nem csap be. A pontszám nem csalafinta. A pontszám vegytiszta matek. 

Kérj próbavizsgát a tanárodtól! Nagyon szívesen segítünk!