Nehezen érted? A hallás utáni megértés titkai

Ne csak azért használd ki a telet, mert tavasztól esetleg megszólítanak a főnökeid, hogy konferencia hívásokat intézz, vagy prezentációt készíts angolul, hanem azért is, hogy az eljövendő állásinterjún is remekül megálld a helyed.

Ehhez szeretnék most egy pár oldallal a segítségedre lenni, hogy élvezetes formában kezdhess el gyakorolni, amikor a kicsike szabad idődből kiszakítasz egy keveset, erre a célra.

Első körben egy komplex honlap, ahol 7 szinten tudsz gyakorolni. Ne tévesszen meg a Grammar ikon, igen, az is található itt, de lejjebb, a Lesson List alatt találhatod az érdekes témákat:

https://www.youtube.com/channel/UCtt7mbepezK81IVbb4C1_pw

Az örök klasszikusok szerelmeseinek, máris itt a Gladiátor! B2, vagyis középfokú szinten, egyszerre olvashatod és hallgathatod.:

https://youtu.be/gJeyIYm7bZ4

Még nincs vége a hangos könyveknek + még 1 klasszikus, a Kis Herceg is verseng a nyelvtanulók  kegyeiért. Nagyon szépen kidolgozott, zene és mozgó képek is kísérik a felolvasást. Élvezetes kikapcsolódás!

https://www.youtube.com/watch?v=Sqv7wGN92PA&ab_channel=EnglishStories-NativeAmericanEnglish

Ha filmekre vágysz, akkor a Friends is megmozgathatja a fantáziádat. A segítség az, hogy feliratozzák a jeleneteket és tanári magyarázatot is fűznek hozzá, ami azért nagyon fontos és hasznos, mert tele van szlenggel:

https://www.youtube.com/watch?v=6-Q01Wva7EU&ab_channel=OSSAMovies

Amennyiben rájöttél, hogy az amerikai angol nem a barátod (még...) akkor a segítségedre lesz ez a videó is. Itt kiejtési útmutatást kapsz az élő beszédhez, sok-sok példával, hasznos linkekkel honlapokhoz, ahol újabb olvasmányokat és tippeket találsz. Csak 10 perces, úgyhogy érdemes megnézned, mert remek tárhely:

https://www.youtube.com/watch?v=pAhZeLytIk0&ab_channel=SpeakEnglishWithVanessa

Vágj bele bátran! Kellemes és hasznos tanulást kívánok a borongós délutánokra!