Tanulj idegen nyelvet, hogy rohamtempóban fejlődjön az intelligenciád!

1. Kultúra, és gondolkodásmód

 

Egy új nyelv tanulása közelebb visz téged egy új kultúra megismeréséhez. Ha rendesen elsajátítod, a nyelvi kifejezéseken túl mást is nyersz: sokkal jobban meg fogod érteni az adott országban élő embereket. Nem fogsz rájuk furcsa madárként nézni, és szükség esetén be tudsz olvadni közéjük, hiszen ismered a szokásaikat, szabályaikat.

 

A nyelv szorosan kapcsolódik a kultúrához, az egyes kultúrákban élő emberek pedig különbözőképpen gondolkodnak. Gyakran előfordul, hogy a más országokból származó emberek másképpen is gondolkodnak az egyes fogalmakról: ezért van az, hogy néha nincs egy egységes közvetlen fordítás. 

 

Nyelvtanulás során bepillanthatsz más kultúrákba, és egyszer csak kinyílik előtted a világ. Készülj fel rá, szédületes utazás lesz!

 

2. Kognitív rugalmasság

 

Egy idegen nyelv elsajátítása az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy tökélyre fejleszd az intelligenciád, és megacélozd az elméd. Nemcsak hogy javítja a memóriát, és a koncentrálóképességet, hanem éberré is teszi a figyelmed, fejleszti a hallásodat, és a problémamegoldó készségedet, ami aztán kognitív rugalmasságot okoz.

 

A legújabb kutatások azt is sugallják, hogy egy új nyelv tanulása (az élet bármely szakaszában) késleltetheti az agyi öregedés, a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását. 

 

Tudtad? Nyelvtanulás során nő a hippokampusz mérete.

 

3. A három nyerő képesség

 

Fejleszti a Kreativitást, a Kommunikációt, és emiatt a Magabiztosság turbózó hatása is van.

 

Mivel azért nem túl egyszerű nyelvet tanulni, minden egyes új anyag elsajátítása büszkeséggel tölti el az embert. A tanulás persze csak úgy megy igazán, ha előszeded az összes kreativitásodat, hiszen folyton azon kell agyalnod, hogy hogyan fejezd ki magadat, hogyan kommunikáld az aktuális gondolataidat hatékonyan.

 

4. Virágzó karrierlehetőségek

 

A globális gazdaság egyre csak dübörög, így az, hogy más országokban élő emberekkel is tudj üzletelni, szinte már alapkövetelmény. Egy nyelv alapos megtanulása pontosan ehhez segít hozzá.

 

A munkáltatók szeretik, ha nem csak makogsz, hanem beszélsz is egy-két nyelvet. Ez neked is jó, hiszen nem csak szakmai, hanem személyes kapcsolatokat is kiépíthetsz más országokban élőkkel.

 

Arra bátorítunk, hogy kezdj bele bátran egy új nyelv elsajátításába, hiszen nagyon sokat nyerhetsz vele.

 

Tipp: ha még bátortalan vagy, kezdd az adott nyelv 100, 500, majd 1000 leggyakoribb szavának az elsajátításával, amelyek minimálisan szükségesek ahhoz, hogy külföldön el tudj beszélgetni másokkal. A friss nyelvtudásodra szükséged lehet bárhol külföldön, például a reptéren, a boltban, de akár egy hirtelen jött betegség miatt az orvosnál is.