Tippek az otthoni tanuláshoz...

Könnyen elúszok a teendőkkel, és káosz lesz a napom. Ezzel valószínűleg nagyon sokan vagyunk így. Viszont, ha egy évre kell tervezni, akkor meg állítólag sokkal kevesebbet szoktak az emberek betervezni, mint ami egy év alatt megvalósítható.

 

A most kialakult helyzetben nehéz tervezni hónapokra vagy egy évre előre. Koncentráljunk tehát a közeljövőre! Hogyan lehet a mindennapokat jobban megszervezni, az otthoni tanulásnak és az egyéb teendőknek valami hatékonyabb formát adni?

 

Személyes tapasztalatom: Mostanában minden este azzal kell szembenéznem, hogy sok dolgot bizony nem csináltam meg, amit aznap szerettem volna. Nem elég azt betervezni, hogy tanulni fogok, (hobbim a német)  vagy átnézek egy sereg nemrégiben felfedezett honlapot, hanem azt is meg kell terveznem, hogy mindezt mikor fogom elvégezni, bizony.

 

Ezért mostantól nemcsak azt írom fel, amit meg akarok csinálni, hanem azt is, hogy mettől-meddig. Így talán reálisabb lesz a tervezésem, és több dologgal fogok elkészülni.

 

A személyes tippem tehát:

Készíts te is heti tervet! Írd be a naptárba, melyik napokra tervezed a tanulást! A családtagok is jobban tiszteletben tartják, ha már be van vésve a naptárba.

Készíts napi tervet is! Írd le azt is, pontosan hány órától szeretnél tanulni, és mi a terved, mivel fogsz foglalkozni!

Egyszerű ez, és apróságnak tűnik, mégis rengeteget számít!