Hírek 3/13

Az eddigi tapasztalatok szerint sokan úgy vágnak bele az online vizsgába, hogy nem tanulmányozták alaposan a technikai és egyéb követelményeket. Hogy te még véletlenül se ess ebbe a hibába, összeszedtük a legfontosabbakat. Kezdjük a technikai kritériumokkal:


Úgy döntött úgy az Oktatási Hivatal, hogy 2020. május elsejétől négy vizsgaközpont jogosulttá válik távolról végezhető online vizsgákat tartani. Ezek a következők: az iTOLC Nyelvvizsgaközpont, az ELTE Origó Nyelvi Centrum, az Euroexam Vizsgaközpont és a TIT-iXam Nyelvvizsgaközpont.


Alapfokon (B1 szinten) már kellemesen el lehet kommunikálni. Tapasztalatom szerint van egy úgynevezett alapelvárás, ami elég lehet egy sikeres vizsgához és van a “hivatalosan” elvárt szint...


A középfokú nyelvtudásról akkor beszélünk, ha az alapszintű nyelvtant (gondolok itt a B1 szinten elvárt szerkezetekre) kevés hibával, magabiztosan használjuk és emellett megpróbálkozunk összetettebb szerkezetekkel is, még ha azok nem mindig tökéletesek is.
Az állásinterjú során az egyik cél az, hogy a lehető legpozitívabb képet igyekezz kialakítani magadról, ezért mindig készülj fel rá előre! Jó hír, hogy az interjúkérdések gyakran ismétlődnek, ezért ha kellő időt és energiát fordítasz a felkészülésre, magabiztosan szerepelhetsz majd az állásinterjún is.