Hírek 2/18

Egy jó nyelvtanár hamar felismeri, hogy a „nekem nincs nyelvérzékem” mögött akut lustaság, vagy valós nehézségek állnak. Utóbbi esetben sajátos problémával állunk szemben és speciális nyelvtanulási módszerekre, lényegesen több időre és rengeteg bíztatásra van szükség.

A munkaerő piacon szerzett előnytől az anyagi nyereségen át a megszámlálhatatlan egyéb kedvező nyereségig, számos előnye van ha beszélünk legalább egy idegen nyelvet. A teljesség igénye nélkül összeírtam a leggyakoribb okokat, melyek motiválhatnak a nyelvtanulásra. A cél nagyon fontos, mindenki talál köztük olyat, amiért érdemes elkezdeni, vagy folytatni!

Volt már olyan év, hogy sikerült megőrizned az újévi lendületet az angoltanulás terén?

Tény, hogy a nagy januári fogadalmak februárra rendszerint szertefoszlanak. :(

Nagyon kevesen vannak, akik februárban, márciusban, és még tovább is kitartanak. Vajon mi az, amit ők tudnak, és a többség meg nem?

Tény: Az idegen nyelv tanulása növeli a kognitív intelligenciát. Azt mondod, már nem vagy ehhez elég fiatal? Jó hírünk van: nyelvet tanulni sosem késő.

Hiszen, ahogy az IQ-szint is fejleszthető felnőttkorban (melyről itt olvashatsz részletesen), úgy az intelligenciádon is javíthatsz kortól függetlenül.